چگونه می توان باورهای منفی را تغییر داد؟

چگونه می توان باورهای منفی را تغییر داد؟

چگونه می توان باورهای منفی را تغییر داد؟ 700 548 لیدا متقیان

چگونه می توان باورهای منفی را تغییر داد؟
ذهن یک پدیده بیولوژیکی است و باور بخشی از ظرفیت زیست شناسی ذهن است. باورها، امیدها، ترس ها، خواسته ها و عشق و نفرت در ذهن ما وجود دارند.
باور، همان اعتقاد قلبی و یقین ما به این که در رابطه با دنیا و ارتباط با دیگران “من چه هستم” است. باور با درک ما از واقعیت ارتباط دارد. یعنی وقتی درک می کنیم که یک گلدان روی میز است، باور داریم که یک گلدان روی میز است.
موضوع مهم این است که این اعتقاد قلبی دائما در معرض ارزیابی منطقی قرار دارد. یعنی بسیار، به دیده ها و شنیده ها و تجربه های ما ارتباط پیدا می کند. تجربیات مختلف زندگی ما می توانند به باورهای ما مهر تایید زده یا آنها را تغییر دهند.
ما به باورهایمان تعلق خاطر و وابستگی عاطفی داریم به طوری که تمام وجود و جنبه های زندگی ما تحت تاثیر باورهایمان قرار دارد.

چگونه باورهای منفی یا ناکارآمدمان را تغییر دهیم؟


تغییر باورها به معنی تغییر “عادت تفکر” است. تا زمانی که بخواهیم “مدل تفکر”ی که بزرگانمان به ما آموخته اند نگهداریم، باورهایمان تغییر نمی کنند.
برای تغیییر آنها لازم است مدل “عادت فکری” خود را به شرح زیر تغییر دهیم:

  • مدل یا عادت شیوه فکری تان را ارزیابی کنید و به عبارت دیگر باورهای منفی خود را زیر سوال ببرید.
  • به دنبال شواهدی بگردید که عکس باور شما را تایید کند.
  • احساساتی خلاف باورهای منفی دیکته شده به خودتان را ایجاد کنید. زیرا وقتی احساسات تان تغییر کند، تخیل تان نیز تغییر خواهد کرد.
  • به خودتان تاکید کنید که واقعیت برای همه یکسان است، اما هر کسی درک متفاوتی از یک “واقعیت یکسان” دارد. شاید درک متفاوت شما باعث شده این باور را داشته باشید.
  • روی باورهای مثبت تمرکز کرده و ببینید اگر کدام موقعیت را داشتید، این باور را کسب کرده بودید.
  • تصور کنید با داشتن این باور ، چگونه زندگی می کردید و آن را زندگی کنید. حتی اگر قرار است در ابتدا وانمود کنید، کم کم احساسات و تخیل شما تغییر کرده و باور مثبت جایگزین باور قبلی خواهد شد.

لیدا متقیان – روانشناس بالینی

از شما و در کنار شما

تا آگاهی | راهی به سوی درک دنیایی که در آنیم …

وبسایت تا آگاهی در سال 1399 و با هدف انتشار و همرسانی تازه ترین احوال و اقوال روز علم روانشناسی و با تلاش یک گروه جوان در عرصه این دانش لایزال راه اندازی شده است. این وبسایت متعلق به مرکز مشاوره و خدمات آموزشی تا آگاهی است. در این مرکز می توانید خدمات آموزشی و مشاوره منحصر بفردی را با فعالیت افرادی که دل در گرو آگاهی بخشی به تمام فارسی زبانان دنیا دارند دریافت کنید.

پاسخگویی پشتیبانی: ۱۹:۰۰ – ۰۰۹:0۰
نشانی: تهران – چهارراه قصر
پ17 ، ساختمان پزشکان 17

شماره تماس: 88503827